Rychlé a jednoduché jídlo, které je ale díky zelí doslova zdravotnickou bombou, která nám pomůže překonat různé viry tohoto období. Zelí totiž zásadně nakopává imunitu a mělo by se jíst v tomto období co nejvíce. Dnešní salát se hodí samostatně ke svačině, případně k večeři s přílohou v podobě pečiva.
Potřebujeme:
- 1/2 hlávky červeného zelí
- 2-3 jablka
- 60 g slaniny
- 4 tenké párky
- ocet
- olej
- hořčice
- mletý pepř a sůl
Očištěné zelí jemně nakrouháme, přidáme oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a promícháme.
Na pánvi rozpálíme na kostičky pokrájenou slaninu, opečeme v ní kolečka párků a horké vlijeme do mísy se zelím. Promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme vychladnout.
Z octa, oleje a koření umícháme omáčku, nalijeme na salát a necháme proležet.
Podáváme k chlebu s máslem.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.