Cukroví, které patří k absolutní špičce oblíbenosti snad ve všech rodinách. Cukroví, bez kterého by Vánoce snad vůbec nebyly. A zásadně už dopředu důrazně doporučujeme nedělat je jen z jedné dávky, to totiž nikdy nestačí. Odpověď na otázku "kdyby sis měla upéct jediné cukroví, které by to bylo?" je téměř vždy totožná. Ano, jsou to lahodné, křehké a dechberoucí vanilkové rohlíčky.
Potřebujeme:
- 150 g hladké mouky
- 60 g loupaných mandlí anebo ořechů
- 100 g másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 žloutky
- moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování
Ořechy či mandle rozmixujte, přidejte ostatní ingredience (krom cukru na obalování) a rychle zpracujte v těsto. Toto těsto opravdu nemá rádo dlouhé hnětení. Nechte v lednici chvíli odležet.
Poté vyválejte váleček, ze kterého nakrájejte stejně veliké válečky. Z každého pak v ruce vyválejte rohlíček, snažte se, aby špičky nebyly moc tenké, v troubě by se pak připalovaly. Pokládejte na vymazaný plech.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů zhruba 7-9 minut (záleží na velikosti rohlíčku). Ještě horké stáhněte z plechu a ihned obalujte v moučkovém cukru.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.