Tento zákusek je rychlý, snadný a tuze dobrý. A přesně odpovídá skutečnosti, kterou známe asi všichni. A sice, že dobré vyzkoušené recepty se šíří jako lavina, a to i skrz generace. Jedna kamarádka dá recept druhé kamarádce, ta zase kolegyni v práci, kolegyně své babičce a babička naopak své .... atd. Ať je původ receptu kdekoliv, důležité je, že chutná, a že se šíří mezi lidi dál a dál. Tento recept je pak ideální pro ty, co milují skořici. A skořice, to je vždy předzvěst Vánoc. Pak už jen stačí uvařit si šálek kávy a pohoda může začít.
Máte také takový svůj oblíbený recept? Napište nám v komentáři a podělte se o něj.
Na dnešní recept potřebujeme :
Na těsto:
- 3 celá vajíčka
- 12 dkg cukru
- 15 dkg hladké mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 75 ml vlažného mléka
- 75 ml oleje
Na puding:
- 1/2 litru mléka
- 1 čokoládový puding
- 2 lžíce cukru
Horní vrstva:
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
Na posypání:
- mletá skořice
Nejprve si klasicky z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding (kdo zrovna neholduje čokoládovému, určitě může vyměnit za jiný).
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding stylem cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova.
Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po vytáhnutí koláče z trouby ihned povrch touto směsí potřeme.
Necháme chvíli vychladit a poté hustě posypeme skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí, kdy koláč trošku ztuhne. S ohledem na pudink a zakysanou smetanu skladujeme v ledničce.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.