Rádi byste si pochutnali na něčem sladkém, co vás zároveň osvěží a potěší svou exotickou chutí? Zkuste si upéct ananasovou bábovku! Tento lahodný recept přináší jedinečné spojení tradičního pečiva s tropickým ananasem, které zaručeně nadchne vaše chuťové buňky. Těsto připravené z jemné polohrubé mouky, oslazené moučkovým a vanilkovým cukrem, obohatí kombinace vejce, oleje a mléka. Sníh z bílků dodá lehkost každému kousku. Nechte se inspirovat tímto originálním receptem a přineste do své kuchyně vůni slunečných dálek, ať si ty zimní dny aspoň trošku prohřejete. A kdy jindy vyzkoušet jednoduchý recept, než o víkendu, kdy samotnou neděli máme spojenou s nějakým moučníkem.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 200 g cukru moučka
- 3 celá vejce
- 2 dcl oleje
- vanilkový cukr
- 1 ananasový kompot
- vlažné mléko dle potřeby (asi 2 dl)
- 3/4 balíčku prášku do pečiva
- 500 g polohrubé mouky
- tuk na vymazání formy
- strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Olej, cukry a žloutky třeme do pěny. Potom přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko až vznikne hustší lité těsto. Nakonec do těsta vmícháme na drobné kostičky nakrájený a osušený kompotovaný ananas a lehce zabalíme sníh z bílků.
Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a do formy nalijeme těsto.
Pečeme v elektrické troubě při 180 °C cca 45 minut. Ke konci pečení můžeme snížit na 160 °C a dopečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.