Čokoláda je pokrmem bohů a může se nám hodit vždy, a to nejen v situaci, když nás honí mlsná či jsme ve stresu. Je ideální rovněž k obdarování či rychlému sladkému pohoštění. Čokoládu totiž milují děti i dospělí. A rovněž blížící se Mikuláš je ideální doba na to, zkusit si jí doma připravit sami. Často totiž bývá domácí čokoláda podávána jako druh vánočního cukroví.
Potřebujeme:
- 150 g tmavé čokolády
- 75 g neslaného másla
- 210 g kondenzovaného mléka
- 2 lžičky skořice
- 75 g mandlí
- 75 g rozdrcených sušenek
- 50 g hrubě nasekaných sušených meruněk
Formu na sekanou (asi 675 g) vyložte alobalem. Mandle nasekejte nahrubo.
Do pánve s těžkým dnem dejte čokoládu, máslo, mléko a skořici. Směs zahřívejte na mírném plameni 3-4 minuty, míchejte ji dřevěnou lžící, dokud se čokoláda nerozehřeje. Dobře směs rozmíchejte.
Vmíchejte do čokoládové směsi mandle, sušenky a meruňky. Míchejte je dřevěnou vařečkou, dokud se pořádně nemísí.
Vlijte směs do připravené formy a nechte v lednici 1 hodinu zchlanout. Chlebíček nakrájejte na plátky či rozsekejte na kousky.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.