Bohušovický SKYR funguje nejen jako zdravá svačina plná bílkovin, ale také jako ingredience ve studené i teplé kuchyni. Pojďte s námi ochutnat snídaňovou pizzu.
Ingredience
130 g hladké mouky
1 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
½ čajové lžičky soli
140 g bohušovického SKYRU natur
Hrst baby špenátu
55 g strouhané mozzarelly
8 nakrájených cherry rajčátek
4 vejce
2 plátky slaniny
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté přidáme jogurt a promícháme vidličkou, dokud se směs dobře nespojí. Pracovní plochu lehce poprášíme moukou a vyjmeme těsto z mísy. Těsto několikrát promícháme, dokud nepřestane lepit – při hnětení by nemělo zůstat na ruce. Rozdělíme ho na 4 stejné kuličky. Pracovní plochu a váleček opět posypeme trochou mouky, těsto rozválíme na tenké ovály a dáme na připravený plech. Navrch přidáme špenát, mozzarellu a rajčata, přičemž střed necháme volný pro vejce. Následně do středu všech 4 placiček jemně rozbijeme vajíčko a dozdobíme slaninou. Pečeme 10 až 12 minut, dokud kůra nebude zlatá a vejce tuhé. Dochutíme solí a pepřem.
Tip: Topping můžete obměnit dle vlastní chuti, a pokud máte rádi žloutek tekutější, přidejte vajíčko až po chvíli pečení v troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.