Paprikové lusky naplněné mletým masem s rýží, a to vše zalité v lahodné rajské omáčce, to je recept, který již zřejmě někdy jedl každý z nás. My si ale dnes tento známý recept trošku obměníme, do plněného základu si totiž místo rýže přidáme houby, přesněji žampióny. Získáme tak opět další chuťovou nálož.
Potřebujeme:
- 4 velké papriky
- 50 g prorostlé slaniny
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- 250 g mletého masa
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1/2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce ementálu
- 1/8 l smetany
- 1 lžíce petrželky
Z paprik odřízněte část přirostlou ke stonku, odstraňte semena, dužninu omyjte a nechte okapat.
Slaninu, oloupané cibule a očistěné žampiony nakrájejte na kostičky, smíchejte s mletým masem, osolte a opepřete.
Ohnivzdornou formu vymažte máslem.
Masovou směsí naplňte papriky a vložte je do formy. Přikryté dejte do horké trouby a pečte do měkka.
Rajský protlak, sójovou omáčku, strouhaný sýr a smetanu rozkvedlejte. Směsí přelijte papriky a bez poklice zapečte (200 stupňů) .
Posypte petrželkou a podávejte.
(ilustrační foto: yummly.co.uk)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.