Krásná barva, malinkaté růžičky. Říká se o ní, že je to královna mezi zimní zeleninou. Je milovaná i nenáviděná zároveň. Zelenina, která asi nejvíce vzbuzuje emoce. Přesně tak by se dala charakterizovat růžičková kapusta. Je velice zdravá (vitamín C, draslík, mangan, B1, vláknina), ale také levná a lehce dostupná. Dnes s touto zeleninou začneme opatrně a zkusíme si velice jednoduchý recept, a sice zapékání se sýrem.
Potřebujeme:
- 500 g růžičkové kapusty
- 100 g másla
- 5 lžic strouhaného čedaru
- sůl
Očištěné a vyprané kapustičky vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vložíme do ní kapustičky, poklademe zbytkem másla nakrájeného na kousky a vše posypeme strouhaným sýrem.
Vložíme do horké trouby a asi 10 minut zapékáme.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.