O tom, že zde máme víkend, a je ideální čas si otevřít láhev vína a k němu si dát něco na chuť jsme si už povídali. Jenže ne všem se chce takto o víkendu zapínat trouba a péct, a právě proto zde přinášíme také další recept na chuť, při kterém vám vystačí jen ruce, miska a trošku té síly na zamíchání. A pozor, jedeme pálivou vlnu, pomazánka bude ostrá a tudíž ne zrovna vhodná pro děti.
Potřebujeme:
- 200 g taveného smetanového sýra
- 100 g pomazánkového másla
- 50 g eidamu
- 2 vejce vařená natvrdo
- 5 lžic mléka,
- 2 lžičky hořčice
- 2 feferonky
- sůl
Změklé máslo utřeme s taveným sýrem a solí. Přidáme propasírovaná vejce a za postupného přidávání mléka vyšleháme.
Eidam jemně nastrouháme, feferonky jemně nasekáme a s hořčicí zamícháme do směsi.
Podáváme na bílém pečivu, ozdobené petrželkou, pažitkou nebo plátky rajčete.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.