Jednoduchý recept, který nám z nyní už ne příliš chuťově lahodných rajčat (přece jen jejich sezóna plná sluníčka už letos definitivně skončila) vytvoří šťavnaté, sladké a díky bylinkám také úžasně voňavé pochutnání.
Potřebujeme:
- cherry rajčata
- olivový olej
- bazalka
- rozmarýn
- česnek
Cherry rajčátka otrháme ze stonku, omyjeme je a rozkrojíme na půlky.
Na plechu si rozmícháme olivový olej, bazalku, rozmarýn a česnek. Poukládáme cherry rajčátka nakrojenou částí nahoru.
Dáme sušit do trouby na 100 stupňů, dokud nebudou polousušené. Občas promícháme.
Poté jen přendáme do misek a můžeme hodovat. Jsou vynikající i jen tak samotné, do salátu a nebo jako příloha, např. k steaku.
(foto: pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.