Olomoucké syrečky, pokud jsou správně uleželé, jsou chuťově výrazné už samy o sobě. Díky jejich naložení pak dostaneme další extra nálož chuti okořeněnou pikantností, která nám chuťové buňky podpoří na maximum. Pivo na zapití je v tomto případě nutnost!
Potřebujeme:
- 2 balení tvarůžků
- sůl
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- chilli
- pepř
- paprika
- olej
Cibuli a česnek oloupeme, poté cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.
Do mísy dáme rozbalené syrečky, přidáme cibuli, česnek, okořeníme dle chuti a zlehka promícháme. Směs dáme do vyšší sklenice. Neplníme až nahoru.
Syrečky poté zalijeme olejem asi do výše 1/3 obsahu. Směs má tendenci nabobtnat a zvedat se, takže počkáme do druhého dne a teprve pak dolijeme olejem do plna.
Jíme nejdříve po dvou dnech od naložení. Podáváme nejlépe s tmavým chlebem a pochopitelně pivem.
(foto: Dezidor)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.