Lidová pranostika praví: Na svatého Martina nejlepší je husina;
pohleď na hruď i na kosti,poznáš, jaká zima se přihostí.
Oslavy svatého Martina připadají každoročně na magické datum 11. 11. a jsou neodmyslitelně spjaty s dozlatova propečenou svatomartinskou husou. Receptů na její přípravu je nespočet, my vám přinášíme chuťově skvělý a zároveň velmi jednoduchý recept, jehož přípravu zvládne i úplný kuchařský začátečník, ale výsledek bude chutnat jak od babičky.
1) Omytou husu osolíme ze všech stran.
2) Okmínujeme a vložíme oloupané cibule.
3) Přidáme na srpky nakrájená jablka.
4) Uzavřeme párátky.
5) Husu vložíme do pekáče a podlijeme asi 300 ml vody.
6) Přikryjeme alobalem a pečeme nejméně 3 hodiny.
7) Během pečení odebíráme sádlo.
8) Po 3 hodinách obrátíme a již bez alobalu necháme zapéct kůrčičku.
9) Podáváme se zelím a knedlíkem. A na zdraví si připijeme jak jinak než mladým svatomartinským vínem.
Na zdraví a dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.