Tyto slané rychlé sýrové lívanečky si můžeme udělat kdykoliv, když nás tlačí čas, a přesto chceme připravit nějaký vydatnější pokrm. Jsou tak nejen vhodnou snídaní, ale v kombinaci se špenátem či vejcem pak i vhodným obědem či večeří. Univerzální recept, který je dobré mít vždy po ruce.
Potřebujeme:
- 1/4 l kysané smetany
- 2 žloutky
- 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- 10 lžic hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- sníh ze dvou bílků
- dle chuti nasekaný salám
- petrželka
- sůl
Ze smetany, mouky, prášku do pečiva, soli a žloutků zaděláme těsto, které dobře propracujeme. Pak přidáme nasekanou petrželku a nakonec těsto zkypříme sněhem. V případě chuti můžeme přidat ještě jemně nasekanou uzeninu (salám), ale není to nutné.
Na vymaštěném lívanečníku pečeme malé lívance (vdolečky), které za horka obalíme ve strouhaném sýru.
Podáváme buď samostatně a nebo například se špenátem, doplnit můžeme rovněž vejcem, opečenou slaninou a zeleninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.