Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. Dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr. Potřebujeme k jeho výrobě jen tvaroh, který nám dodá velké množství bílkovin a tak nás i na delší dobu zasytí, a pak pochopitelně pivo. Když necháte sýr dobře při pokojové teplotě odležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a hlavně vůní.
Potřebujeme :
- 500 g měkkého tvarohu
- 3 dl světlého piva
- 1 rovná kávová lžička soli
- špetka kmínu
- špetka mletého pepře
Ve větší nádobě řádne spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.
Dle chuti můžete experimentovat i s kořením, nemusíte vždy zůstávat jen u soli, kmínu a pepře, přidat lze také sladkou papriku, případně česnek či tymián.
Mažeme na čerstvý chléb či topinku, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.