Rybí filé je skvělou příležitostí, jak do jídelníčku lehce a nenásilně zařadit ryby. Dnes vám přinášíme rovnou tři jednoduché recepty, které nezaberou spoustu času, energie a navíc vám budou chutnat!
FILÉ V MAJONÉZE :
- 60 - 800 g filé
- 50 g másla
- cibule
- petrželka
- sůl a pepř
- 200 g majonézy
- 3 lžíce strouhanky
Plátky filé osolíme a opepříme z obou stran a vložíme na máslo do pekáče. Posypeme nakrájenou cibulí, petrželkou, polijeme majonézou, a pečeme 15 min. Posypeme strouhankou a ještě prudce zapečeme. Podáváme s bramborovou kaší.
FILÉ S PÓRKEM :
- 4 plátky mraženého rybího filé (600g)
- lžíce citrónové šťávy
- sůl
- lžička papriky
- 4 stroužky česneku
- 150 g pórku
- 1 dl oleje
Plátky mraženého rybího filé zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, zaprášíme moukou. Pórek nakrájíme na kolečka, promícháme s utřeným česnekem, osmahneme na oleji, přidáme filé, podlijeme malým množstvím horké vody a 10-15 minut zvolna dusíme.
NÁKYP Z FILÉ :
- 600 g mraženého rybího filé
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 5 dl smetany
- půl lžičky pepře
- sůl
- 2 vejce
- 5 žloutků
- 30 g krupice
- 2 lžíce kečupu
- lžíce citrónové šťávy
- olej na smažení
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozmícháme ji ve studené smetaně, přivedeme do varu, opepříme, osolíme, odstavíme z ohně a zjemníme dvěma žloutky.
Filé umeleme, promícháme s polovinou omáčky, přidáme celá vejce i zbývající žloutky, krupici, osolíme, masu přendáme do olejem vymaštěné chlebíčkové formy, zabalíme do alobalu a zvolna asi 60 minut zapékáme.
Hotový nákyp vyklopíme, polijeme zbylou omáčkou a zakapeme kečupem i citrónovou šťávou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.