Ovoce polité horkým čokoládovým krémem je oblíbeným dezertem nejen dětí, ale také dospělých. Je to recept velmi snadný, k jeho přípravě vám bude stačit minimut času. A jelikož zde máme podzim, což je období lahodných hrušek, připravíme si tento dezert právě z nich. A věřte, že už po prvním soustu se budete oblizovat až za ušima!
Potřebujeme:
- 6 hrušek
- 90 g cukru
- kousek citronové kůry
- trocha vody
Na krém:
- šťáva z hrušek
- trocha vody
- 1 lžička bramborové moučky
- asi 50 g čokolády
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a dusíme na trošce vody s kouskem citronové kůry. Pak je zasypeme cukrem a vložíme do misek.
Do šťávy, kterou hrušky pustily, přilijeme trošku vody, přidáme změklou čokoládu a bramborovou moučku rozmíchanou v troše studené vody. Krém mícháme na plameni do zhoustnutí.
Čokoládovým krémem hrušky zalijeme a podáváme teplé nebo i chlazené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.