Vrátili jste se právě po celodenním shonu z práce a ani v nejmenším vás neláká představa stání v kuchyni a dlouhé přípravy rodinné večeře? Nezoufejte. Rychlé smaženky tento problém vyřeší a navíc si pochutnáte.
Potřebujeme:
- 40 g hříbků nebo žampionů
- 40 g másla
- sůl
- 16 plátků veky
- 8 plátků šunky
- 100 g taveného sýra
- šálek mléka
- 2 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Houby udusíme na másle, osolíme a necháme vychladnout.
Na osm plátků veky položíme plátek šunky, dušené houby a přiklopíme je zbývajícími plátky veky, které jsme potřeli taveným sýrem.
Oba plátky dobře stiskneme a namočíme nejprve v mléce, pak v rozšlehaném vejci a obalíme je ve strouhance.
Na oleji usmažíme do zlatova a se zeleninou ihned podáváme.
(ilustrační foto: delicerecipes.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.