Každý z nás má rád recepty, na jejichž konci stojí skvělý pokrm. Když nás navíc u jeho přípravy čeká jen minimum práce, idylka je dokonaná. Tento recept se právem bude řadit mezi ty oblíbené. Připravíte si jen zeleninu, což vám zabere jen chvilku krájení a čištění, přidáte rybu, vše zabalíte do alobalu, strčíte do trouby a máte splněno. Teď už jen počkat, až se bytem rozvoní vůně, která vás nažene rovnou ke stolu. Dobrou chuť!
Potřebujeme:
- 800 g zmrazeného rybího filé
- 800 g brambor
- 4 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 2 cibule
- 8 žampiónů
- 1 malá brokolice
- 100 g rostlinného másla
- mletý bílý pepř
- sůl
- oregano
- petrželka
- směs koření na ryby (směs kmínu, koriandru, papriky, česneku, zázvoru, kurkumy, černého pepře, tymiánu, bazalky, soli atd. - použít můžete koupenou hotovou směs nebo jen některé ze jmenovaných koření)
Porce filé okořeníme směsí koření na ryby.
Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Očištěnou cibuli, žampiony a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky.
Obdélníkové kusy alobalu potřeme máslem a navrstvíme na ně nejdříve brambory, poté zeleninu a opepříme a osolíme. Nahoru položíme filé, zasypeme oreganem a sekanou petrželovou natí a zabalíme.
Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 35-40 minut.
(foto: averiecooks.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.