Pomazánky jsou nezbytnou součástí každé domácí kuchařky. Jejich obliba pak stoupá úměrně s tím, jak často musíme připravovat rychlé jídlo, a to nejen ve formě svačiny dětem do školy či nám do práce, ale velice často se nám taková pomazánka hodí i jako rychlovka k večeři. O tom, že jejich využití je nekonečné i při různých oslavách na chlebíčky či jednohubky se asi nemusíme vůbec zmiňovat. A protože receptů na ně není nikdy dost, dnes si představíme rovnou tři. Jdeme na to...
Pomazánka na chlebíčky
- 300 g salámu gothaj nebo dietní
- 5 větších kyselých okurek
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 1 velká cibule
- 4 trojúhelníčky taveného sýra
- 1 majonéza
- sůl
- pepř
Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme a spojíme. V lednici necháme odležet. Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, ředkvičky).
Pomazánka z tuňáka
- 2 plechovky tuňáka v oleji
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce majonézy (lepší je light)
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 1 měkký sýr
- sůl
- pepř
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme. Přisolíme, připepříme podle chuti. Pomazánka je nejlepší druhý den, kdy se odleží v lednici.
Tomatová rybí pomazánka
- 250 g rybiček v tomatě
- 100 g majolky,
- 100 g tvrdého sýra
- sterilovaná okurka
- 1 zelená paprika
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme.
(foto: thepioneerwoman.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.