Máme tady začátek nového pracovního týdne, a před námi jsou opět dny plné nejistoty, co bude či nebude zítra s ohledem na situaci, která nás obklopuje. Co ale i nadále platí a platit bude v každé situaci je to, že jíst se musí. A o sladkém už naše babičky říkávály, že je dobré na nervy. Takže si společně upečeme ovocný moučník. Můžeme si ho tak vychutnat na odpolední svačinu, případně si zpříjemnit ranní vstávání.
Potřebujeme:
- 2 hrnky pol. mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 celá vejce
- mléko podle pořeby
- ovoce
- 2 vanilkové pudinky
- 850 ml pomerančového džusu
Z mouky, cukru, oleje, prášku do pečiva a vajec zpracujeme těsto, které postupně naředíme mlékem (vzniknout nám musí lité těsto). Takto připravené těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Nahoru poklademe ovoce dle vlastní chuti (může být čerstvé, ale i kompotované či mražené).
Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, ve které pečeme asi 40 min.
Mezitím si svaříme 2 vanilkové pudinky v 850 ml pomerančového džusu.
Upečený koláč vyjmeme z trouby, necháme pár minut odstát a pak ještě na teplý nalijeme na svařený pudink. Necháme vychladit, poté krájíme na porce. Dozdobit můžeme šlehačkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.