V kuchyni se při vaření bez cibule téměř neobejdeme. Nemusí však být jen doplňkem, může se stát i královnou celého pokrmu. A na čem jiném si to ukázat, než na slaném cibulovém koláči. Připravte se na skvělou vůni linoucí se bytem a dokonalou chuť, kdy si sami pro sebe řeknete "chci další kousek!"
Potřebujeme:
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 125 g másla
- 1-2 lžíce studené vody
Náplň na koláč:
- 600 g cibule
- olej
- sůl
- mletý černý pepř
- 200 g kysané smetany
- 4 vejce
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 100 g prorostlé slaniny
Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném vále.
Cibuli očistíme a nastrouháme. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší kousky.
V pánvi na oleji orestujeme cibuli se slaninou. Kysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
Na vymaštěný plech dáme rozválené těsto a rozložíme na něj cibulovou náplň. Osolíme, opepříme, zalijme kysanou smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a upečeme dozlatova. Vychladlý koláč nakrájíme na kousky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.