Těstoviny a tuňák jsou sázkou na jistotu v jakémkoli ročním období. A kdy jindy se hodí tip na zdravou a dobrou rychlovku, za kterou vás doma zaručeně pochválí, než se začátkem školního roku? A navíc – pokud máte zásoby cuket z léta nebo naopak již sbíráte první podzimní úrodu dýní, pak je tato dobrota pro vás jako dělaná.
Tento recept si prostě zamiluje každý a s trochou fantazie s ním vystačíte klidně celý týden – stačí nahradit rigatoni jiným druhem krátkých těstovin, obměnit příchuť tuňáka za verzi s italskou chilly papričkou nebo nahradit cuketu dýní, lilkem nebo směsí grilované zeleniny, kterou právě najdete v lednici. A na světě je doslova za pár minut zdravá, rychlá, sytá, a především skvělá večeře! Co víc si přát?
RIGATONI S TUŇÁKEM, CUKETOU A BAZALKOU
Suroviny na 4 porce:
- 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
- 3 balení tuňáka Rio Mare
s citronem a černým pepřem (po 80 g) - 700 g cuket
- 1 stroužek česneku
- 80 ml extra panenského olivového oleje
- Velká hrst čerstvé bazalkové soli
Postup:
- Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
- Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
- Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
- Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.