Češi jsou národem houbařů. A s ohledem na datum v kalendáři a celkové počasí teď panující můžeme v lese potkávat spoustu lidí s košíky. Když dorazíme příjemně naladěni domů s nůší plnou, co pak? Tentokrát nebudeme ani sušit, ani mrazit, ba ani dělat guláš či smaženici, připravíme si houbový pudink!
Potřebujeme:
- 250 g hub (žampionů)
- 50 g másla
- sůl
- mletý pepř
- 3 vejce
- 30 g strouhaného čedaru
- máslo na vymazání
- strouhanku na vysypání formy
Bešamel:
- 30 g másla
- 30 g mouky
- šálek mléka
Očištěné oprané houby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, osolíme a opepříme.
Mezitím si připravíme bešamel. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme.
Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr a dušené houby. Můžeme okořenit špetkou strouhaného muškátového oříšku. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.
Hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.