Představte si situaci, že servírujete návštěvě jako rychlé pohoštění lahodnou paštiku, a oni se vás při její konzumaci s plnou pusou jen tak zeptají: "Ta je výborná, kdes jí kupovala?" A vy s hrdostí můžete odpovědět: "Ta se nedá koupit, je domácí, dělala jsem jí já!" Následný obdiv a údiv si poté vychutnejte plnými doušky. S našim receptem si jí totiž doma opravdu připravíme snadno a hravě a kupované už se budete vyhýbat obloukem.
Potřebujeme:
- 300 g telecích jater
- 2 žloutky
- 2 žemle
- asi 1/16 l mléka
- 40 g másla
- 1 malá cibule
- sůl
- 2 bílky
- 1 lžíce strouhanky
Játra jemně umeleme, přidáme žloutky, prolisované nebo umleté žemle, předem namočené v mléce, máslo, jemně nakrájenou cibuli, sůl.
Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků a trochu strouhanky.
Míšeninu dáme do tukem vymazané chlebíčkové formy, postavíme ji do pekáče s vodou a v předem vyhřáté troubě pečeme.
Podáváme buď teplé nakrájené na plátky s brambory nebo necháme vychladit, a poté mažeme na pečivo.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.