Vepřové maso na pivu se řadí ke staré známé klasice, kterou si zamilujete. Co totiž potěší zejména muže více než pořádný kus masa a k tomu pivo? A když tyto dvě věci spojíme? Vznikne jednoduchý nenáročný recept, který chutná. Pivo dodá masu skvělou chuť tím, že se v něm celou dobu dusí. A určitě nezapomeňte k servírovanému jídlu ještě na stůl nějakou tu lahvinku piva postavit! A pokud bude čepované s pěnou, bude to naprosto dokonalé.
Potřebujeme:
- 600 g vepřového masa
- 0,5 l piva
- cibule
- bobkový list
- tymián
- sůl
- dva krajíce tvrdého strouhaného chleba
Do kastrolu dáme pivo s trochou vody a uvedeme do varu. Pak vložíme maso, oloupanou cibuli, koření a vše společně pod pokličkou dusíme. Občas maso přelijeme pivním vývarem.
Když maso začíná měknout, zasypeme strouhaným chlebem a necháme provařit.
Pak maso nakrájíme na talíře a přelijeme procezenou omáčkou. Tuto klasiku podáváme s knedlíkem.
(foto: leitesculinaria.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.