Kuřecí paprikáš je na přípravu velmi jednoduché jídlo, na které nám postačí jeden hrnec. Je to navíc jídlo plné bílkovin díky kuřecímu masu a ochucené lahodnou krémovou omáčkou ze smetany. Kombinace, která vykouzlí úsměv na tváři každému, kdo usedne k prostřenému stolu. Pokud chceme jeho přípravu urychlit natolik, že potřebujeme mít pokrm na stole do půl hodiny, vyměníme díly kuřete za nakrájené kuřecí kousky, přípravu tak zkrátíme na maximální minimum.
Potřebujeme:
- 1 kuře
- 2 lžíce sádla nebo másla
- 1 střední cibule
- 1 zelená paprika
- 1 rajče
- 0,2l kysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíe mleté sladké papriky
- 1 lžíce mouky
- sůl
Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, krátce v ní zamícháme mletou papriku a podlejeme 3 lžícemi vody.
Kuře rozdělené na 8-12 dílů posolíme a přidáme do základu společně s třeným česnekem. Z obou stran opečeme na tuku a několikrát mírně podléváme a to vždy, když se tuk odděluje od šťávy.
Potom přidáme nakrájené rajče a papriku, podlejeme více a dusíme na velmi mírném ohni doměkka.
Nakonec zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou, povaříme asi 20 minut.
Posypeme nakrájenou petrželkou, jako příloha se hodí noky, těstoviny, ale rovněž knedlíky - a to jak houskové, tak bramborové.
(foto: thecookierookie.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.