Máte rádi zelí? Asi si nikdo z nás bez něj neumí představit klenoty české kuchyně, jakými jsou vepřo-knedlo-zelo, kachna se zelím, knedlíky plněné uzeným masem se zelím, ale i takový zabijačkový prejt se zelím je něco, nad čím se sbíhají sliny nejednomu z nás. A my se dnes podíváme na zoubek právě tomu zelí. Připravíme si ho tentokráte s jablky.
Potřebujeme:
- 1 kg hlávkového zelí (i sterilované)
- 250 g kyselejších jablek
- 1 lžíce krupicového cukru
- šťáva z 1/2 citronu
- kmín
- sůl
Zelí nakrouháme, osolíme, posypeme cukrem a kmínem. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vmícháme jablka nakrájená na jemném struhadle. Promícháme a dochutíme citronovou šťávou.
A jak se dělá výše zmiňovaná Kačenka? Tak to vám prozradime příště.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.