Prázdniny se nám pomalu chýlí ke konci a mnozí z nás ještě dohánějí chvíle klidu, které se dají trávit na chatě či chalupě, než se opět rozeběhne kolotoč práce, školy a povinností. Klid na chalupě doprovázený šuměním blízkého lesa, zurčením potůčku, procházkami přírodou, případně sbírám hub či borůvek, to vše dotváří krásnou atmosféru, kdy k její absolutní dokonalosti už chybí jen jedno, a to dobré jídlo. A takový hovězí guláš nikdy nezklame.
Potřebujeme:
- 750 g hovězího masa (nejlépe kližky)
- 250 g žampionů
- 3 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- Solamyl
- 1 sklenka červeného vína
- pepř
- sůl
Maso omyjeme, nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme, opepříme a celé obalíme v Solamylu.
Na rozehřátém tuku tyto kousky zprudka opečeme a potom vyjmeme.
Ve výpeku osmahneme pokrájenou cibulku, česnek, žampiony. Po 5 minutách přilijeme víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Vložíme zpět maso a pod pokličkou dusíme doměkka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.