Stává se vám, že vám vadí docela nevýrazná chuť kuřecího masa, které jde navíc i velmi rychle vysušit? Pomoc je snadná, samotné maso potřete marinádou, udělá na mase doslova peřinku a maso příjme do sebe nejen dodané chutě, ale navíc zůstaně šťavnaté.
Potřebujeme:
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- 6 lžic bílého jogurtu
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžíce limetové šťávy
- 4 kuřecí prsíčka
- sůl
- pepř
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia.
Dejte do mísy česnek, zázvor, chilli, jogurt, rajský protlak, limetovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.
Omyjte a utřete kuřecí prsíčka, pak je položte do pekáče. Natřete jednotlivé porce jogurtovou směsí a pečte asi 30-35 minut v troubě, dokud není maso propečené a měkké.
Upečené porce položte na papírové ubrousky, aby okapaly a podávejte horké. Nebo je nechte vychladnout a podávejte se zeleninovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.