Jednoduchý salát z červeného zelí, který nás zaujme nejen krásnou barvou, ale také osvěžující chutí. Vhodný je buď jako příloha k masům, ale také jako doplněk k pečivu či například i na namazání na plátky veky.
Potřebujeme:
- 500 g červeného zelí
- 1 paprika
- 1 jablko
- 1 kyselejší hruška
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- ocet podle chuti
- 100 g majonézy
Zelí nakrouháme a ve vodě lehce podusíme, nezahušťujeme, nadbytečnou vodu případně zcedíme. Podušené a vychlazené zelí poté dáme do mísy a doplníme na nudličky nakrájenou paprikou bez semen, oloupaným a nahrubo nastrouhaným jablkem, hruškou a oloupanou nadrobno nakrájenou cibulí.
Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem, octem a teprve potom vmícháme majonézu. Necháme odležet.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.