Občas si klademe otázku, co zase dobrého uvařit k obědu. Aby to bylo chutné, ale hlavně rychlé. Přece jen je léto, čas chceme trávit jinak než v rozpálené kuchyni. Právě pro tyto okamžiky je tento recept. Příprava je rychlá, postačí nám pánev a ještě si vykouzlíme takovou domácí "exotiku".
Potřebujeme:
- 600 g vepřové kýty
- 3 lžíce oleje
- 1 pórek
- 2 lilky
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce škrobu
Zálivka:
- 2 lžíce dezertního vína
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl
- dle chuti Glutasol nebo Vegetu
- 1 šálek hovězího vývaru
- 1 lžička máčeného škrobu
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme vejce a škrob, promícháme a necháme asi 20 minut odležet.
Zatím oloupeme lilek, nakrájíme jej na kostičky, prosolíme a necháme "vyplakat".
Takto připravený lilek osušíme, zvolna osmažíme na části oleje a dáme stranou na teplo.
Na pánvi opečeme připravené maso, přidáme na kostičky nakrájený pórek, třeny česnek a osmažený lilek. Chviličku podusíme, zalijeme zálivkou (kterou lehce připravíme smícháním všem přísad), promícháme.
Podáváme na teplém talíři. Příloha - rýže, hranolky, brambory.
(foto: goodfood.com.au)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.