Jaký recept vám dnes představíme? Velice jednoduchý, o který se vlastně nemusíte vůbec nijak starat. V podstatě jde o kousky různých druhů masa, které naložíme do vína, kde získají charakteristickou chuť. Pak už jen balíme tyto kousky do alobalu společně s cibulí, bramborami a špekem a nakonec upečeme v popelu ohniště (pochopitelně můžeme upéct také v troubě na grilu).
Potřebujeme:
- vepřové maso nakrájené na plátky (obvykle kýta, kotleta nebo pěkné plecko)
- cibule a brambory nakrájené na kolečka
- anglická slanina nebo špek na tenké plátky
- trochu vína
- sůl
- pepř
Plátky masa naklepeme, opepříme a přes noc namočíme do vína červeného nebo bílého.
Na čtverce alobalu (ustřihneme tak, abychom měli dost i pro zabalení) ukládáme střídavě vrstvy jednotlivých surovin, nezapomeneme solit a pepřit. Ukládat můžeme "nastojato", ale komu se nechce skládat, může rozkládat jednotlivé vrstvy i "naležato", varianta je to zřejmě rychlejší. Když vyskládáme všechny suroviny, polijeme zbytkem vína, pořádně zabalíme a dáme péct zavřené.
Servírujeme přímo z alobalu položeného na talíř.
(foto: Pinterest)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.