Kuřecí játra jsou ideální pro ty, kteří stále váhají, zda do toho jít či ne. Příprava vnitřností totiž stále činí mnohým potíže a mnoho lidí je stále odmítá. Kuřecí játra díky lehké a rychlé přípravě, dostupnosti i ceně jsou tak skvělou vstupní bránou pro to, zkusit si zas trošku jiné vaření. A my budeme dnes zcela originální a připravíme si netradiční topinky.
Potřebujeme:
- 200 g kuřecích jater
- 30 g másla
- masový vývar
- sůl
- mletý pepř
- 10 g cibule
- 50 g prorostlé šunky
- lžička hladké mouky
- několik lístků šalvěje
- 4 lžíce strouhaného čedaru
- 1 vejce, olej na smažení
- chlebíčková veka
Na polovině másla zpěníme cibuli, pokrájenou šunku, játra a šalvěj. Směs opepříme, přidáme zbytek másla, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a podusíme.
Měkká játra posypeme strouhaným sýrem a osolíme.
Prochladlou směsí mažeme plátky veky, lehce poprášíme moukou, namočíme namazanou stranou do rozšlehaného vejce a rychle osmažíme v rozpáleném oleji.
Topinky podáváme horké.
Tip: současně s játry se dají podusit také houby. Topinky tímto získají zase trošku jinou chuť.
(foto: thegluttonlife.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.