Rychlý oběd nebo večeře, při jejichž přípravě nám v kuchyni bude stačit jen jedna pánev. Ideální to proto recept na tyto letní dny, kdy v kuchyni trávíme jen tolik času, kolik je nezbytně nutné. Při těchto tropických teplotách navíc velmi uvítáme i recepty nejen časově nenáročné, ale také odlehčené, což tento, kdy základní surovinou jsou brambory, zcela jistě splňuje. Další nespornou výhodou receptu je, že se dá připravit také venku v kotlíku.
Potřebujeme:
- 750 g středních brambor
- 200 g česnekové klobásy
- 1 česnek
- 1 menší čerstvá větvička rozmarýnu
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
Brambory opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a podélně rozkrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka. Hlavičku česneku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvý rozmarýn omyjeme a nasekáme na malé kousky.
Ve velké pánvi necháme rozpálit olej. Potom do něj vložíme brambory, které smažíme přibližně 10 minut. Pak je osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Přidáme nakrájený česnek, kolečka klobásy a nasekaný rozmarýn. Za stálého míchání necháme opékat ještě 5 minut.
Na závěr ještě lehce ochutíme kořením.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.