Sorbet je osvěžující a mrazivě letní dezert v podobě ovocné dřeně. Nepřidává se do něj žádná smetana ani tuk, v tomto se tedy zásadně liší od zmrzliny. Jeho chuť je díky tomu výrazně ovocnější.
Potřebujeme:
- 2 zralá manga
- šťáva z 1 citronu
- 1/4 l bílého vína
- 150 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1/4 lžičky skořice
Mango tence oloupejte, dužninu oddělte od pevně usazené pecky. Spolu se 2 lžícemi citronové šťávy ji rozmixujte a smíchejte s bílým vínem.
Moučkový cukr prosejte, 100 g přidejte do pyré.
Z bílku a lžičky citronové šťávy ušlehejte sníh, pozvolna do něj přidejte 50 g cukru a skořici. Vyšlehejte do tuha.
Do sněhu vmíchejte pyré a směs v kovové míse postavte do mrazícího boxu. Po 30 minutách metličkou poprvé promíchejte. Hmotu opakovaně promíchávejte jakmile na povrchu a při stěnách kotlíku ztuhne. Čím častěji budete míchat, tím déle to trvá, ale sorbet je pak pružnější.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.