Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Mangový sorbet - mrazivá chuť léta

Mangový sorbet - mrazivá chuť léta

6.8.2020 - AndreaP.

Sorbet je osvěžující a mrazivě letní dezert v podobě ovocné dřeně. Nepřidává se do něj žádná smetana ani tuk, v tomto se tedy zásadně liší od zmrzliny. Jeho chuť je díky tomu výrazně ovocnější.

Potřebujeme:

  • 2 zralá manga
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/4 l bílého vína
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1/4 lžičky skořice

 

Mango tence oloupejte, dužninu oddělte od pevně usazené pecky. Spolu se 2 lžícemi citronové šťávy ji rozmixujte a smíchejte s bílým vínem.

Moučkový cukr prosejte, 100 g přidejte do pyré.

Z bílku a lžičky citronové šťávy ušlehejte sníh, pozvolna do něj přidejte 50 g cukru a skořici. Vyšlehejte do tuha.

Do sněhu vmíchejte pyré a směs v kovové míse postavte do mrazícího boxu. Po 30 minutách metličkou poprvé promíchejte. Hmotu opakovaně promíchávejte jakmile na povrchu a při stěnách kotlíku ztuhne. Čím častěji budete míchat, tím déle to trvá, ale sorbet je pak pružnější.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz