V dnešním článku si představíme další z nekonečné řady úprav kuřecího masa, které je velmi oblíbené pro rychlou přípravu. Jeho nevýraznou chuť tentokrát oživí rajčata a lahodná celerová kaše.
Na kuře:
- 560 g vykostěných a kůže zbavených kuřecích prsíček
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g žampionů nakrájených na kousky
- 1 lžíce mouky
- 570 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 2 snítky čestvé rozmarýny
- 2 lžíce rybízového džemu
Na celerovou kaši:
- 3 velké brambory - oloupané a nakrájené
- 200 g oloupaného a nasekaného celeru
- 3 lžíce polotučného mléka
- 8 mladých cibulek nesekaných na kousky
Kuřecí prsíčka potřete olejem a opečte na rozpáleném oleji 4 minuty z každé strany. Poté je přesuňte na talíř a uchovejte teplé.
Na pánev dejte žampiony a opečte je dohněda. Přisypejte mouku, chvíli povařte za stálého míchání, dokud nezhnědne. Zalijte vývarem a důkladně jej se směsí promíchejte. Přiveďte k varu, poté přidejte rajské pyré, rozmarýnu a vraťte zpět opečená kuřecí prsíčka. Přikryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut.
Mezitím povařte brambory a celer asi 12 minut v hrnci s osolenou vroucí vodou, dokud nezměknou. Poté vodu slijte. V malé pánvičce osmažte cibulku, zalijte mlékem a zahřejte pod bod varu. Rozmačkejte brambory s celerem, přilejte mléko s cibulí, rozšlehejte, a případně okořeňte.
Naservírujte na talíř a ihned podávejte.
(foto: kitchenstories.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.