Jsou vynikající jako pikantní příloha například k masu či čerstvým uzeninám, použít se dají také do salátů. Že jsou skvělé moc dobře věděly už naše babičky, od kterých pochází tento recept. Řeč je o naložených cibulkách. Nechte si chutnat.
Potřebujeme :
- malé cibulky
- sůl
- ocet
- bobkový list
- hořčičné semínko
- červená paprika na ozdobu
- sladkokyselý nálev
Pokud použijeme malinké cibulky, necháme je vcelku. Cibulky namočíme do vody a necháme je takto přes noc.
U větších (klasických) cibulí tyto pak rozčtvrtíme a jednotlivé lístečky oddělíme od sebe. Bílé blanky mezi nimi odstraníme. Použít můžeme rovněž červenou cibuli.
Na druhý den je oloupeme, omyjeme a dvě minuty povaříme ve slané vodě, do které jsme také přidali trošku octu.
Scedíme a necháme okapat.
Vychladlé cibulky poté plníme do čistých zavařovacích sklenic, přidáme bobkový list a hořčičné semínko a kdo chce, může přidat pro ozdobný efekt proužky červené papriky.
Zalijeme sladkokyselým nálevem (voda, ocet, sůl a cukr) až po okraj. Hrdlo očistíme a pevně zavíčkujeme.
Sterilizujeme cca 20 minut při teplotě 80 stupňů Celsia.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.