Bohušovický SKYR slouží nejen jako bílkovinami nabitá svačina, ale také jako ingredience v teplé i studené kuchyni. Jako inspiraci vám přinášíme recepty na vajíčkovou svačinu, vanilkový rýžový puding a smetanové SKYR těstoviny.
Vajíčková svačina se SKYREM
Ingredience
- 60 ml bohušovického SKYRU Natur
- 1/2 citronu
- Sůl
- Mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce nasekaných bylinek, jako je bazalka, kopr, pažitka, nebo petržel
Postup
V malé misce smíchejte SKYR a citronovou šťávu (slupku od citronu nevyhazujte). Dochuťte solí a pepřem.
V nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě zahřejte olivový olej. Vylejte do ní vejce rozmíchaná v hrnku, posypte trochou soli a pepře. Snižte teplotu plotny a přikryjte pánev poklicí. Nechte omeletu vařit v páře, dokud není pevná.
Hotovou omeletu dejte na talíř a navrch rozetřete skyrový dip. Pokapejte zbývajícími kapkami citronu a posypte bylinkami.
Vanilkový rýžový puding se SKYREM
Ingredience
- 2 šálky vody
- Špetka soli
- 2 lžíce sladidla ze stévie
- 1/4 vanilkového lusku
- 100 g dlouhozrnné rýže
- 50 g rozinek
- 50 g bohušovického SKYRU Vanilka
- 50 ml mléka
- Špetka mleté skořice
Postup
Smíchejte vodu, sůl, sladidlo, semínka z vanilkového lusku a rýži v hrnci (ideálně s dvojitým dnem) a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte asi 50 minut. Poté přidejte rozinky a pokračujte ve vaření, dokud se téměř veškerá tekutina nevstřebá a rýžová kaše nebude jemná (asi 15 minut).
Nechte směs rýže vychladnout zhruba 10 minut a vmíchejte vanilkový SKYR, mléko a skořici. Podávejte teplé.
Smetanové SKYR těstoviny se slaninou a hráškem
Ingredience
- 500 g těstovin
- 400 g hrachových lusků (mražených)
- 2 lžičky olivového oleje
- 4 plátky silně řezané slaniny
- 200 g bohušovického SKYRU Natur
- 80 g parmezánu
- Sůl a mletý pepř
- Šťáva z půlky citronu
- Hrst čerstvé pažitky
Postup
Přiveďte k varu velký hrnec slané vody a vložte do něho těstoviny. Těsně před tím, než budou hotové, přidejte hrachové lusky a znovu přiveďte k varu. Mezitím nakrájejte slaninu na malé kousky, zahřejte na pánvi olivový olej a za občasného míchání slaninu opečte. V závislosti na tom, jak byla slanina prorostlá, odlejte přebývající tuk, v pánvi by měly zůstat asi dvě polévkové lžíce.
Slejte těstoviny s lusky a po odkapání je smíchejte se slaninou. Přidejte SKYR a parmazán. Pokud je směs příliš hutná, můžete přidat trochu vody. Dochuťte směs solí, pepřem a šťávou z citronu. Podávejte ozdobené nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Rodinka SKYRŮ z Bohušovické mlékárny přivítala nového člena – SKYR vanilku. Díky sníženému obsahu cukru si novinku oblíbí i ti, kteří sladkému běžně příliš neholdují. Jak je tomu u SKYRU zvykem, vyznačuje se také tato příchuť nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin. Cena: 19,90 Kč
Nyní můžete ochutnat letní limitovanou edici v příchutích mango-maracuja a třešně-černý rybíz. Zatímco prvně zmíněný SKYR se v nabídce objevil už v loňském roce, druhý z nich bude pro tuto sezonu novinkou. Stejně jako celá řada SKYR je i letní edice charakteristická minimem tuku (0,1 %) a vysokým obsahem bílkovin (až 12 g ve 100 g výrobku).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.