Ostružiny patří k létu. Stačí natáhnout ruku, pár si jich natrhat na zahrádce a doslova během chvíle z nich pak připravit skvělý dezert v podobě ochucených ostružin se šlehačkovo-bílkovou pěnou. Dle fantazie se klidně může do poháru přidat i kopeček zmrzliny, posypat nastrouhanou čokoládou či nasekanými oříšky a podobně.
Potřebujeme:
- 600 g ostružin
- 50 ml ovocného sirupu - pro děti nebo 50 ml slivovice - pro dospělé
- 3 bílky
- 50 g cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 7 g vanilinového cukru
Ostružiny přebereme, opláchneme, necháme okapat a osušíme. Dáme je do mísy a zakapeme ovocným sirupem nebo slivovicí. Občas opatrně promícháme.
Bílky s cukrem v teplé lázni asi 3 minuty nejprve zvolna, pak rychleji šleháme do krémové pěny. Poté je uložíme do chladna.
Smetanu ušleháme s vanilinovým cukrem a společně promícháme s bílkovou směsí.
Ostružiny rozdělíme do misek, pokryjeme šlehačko-bílkovo pěnou a částí ostružin dozdobíme.
(foto: littlefiggy.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.