Letní grilovačka se většinou zakládá na předem naloženém masu. Kdo ale řekl, že grilovat se dá jen maso? Opak je pravdou, grilovaná zelenina má totiž fantastickou chuť. Vyzkoušejte s námi tyto skvělé špízy, jejich výhoda je ta, že zeleninu si vždy můžete vybrat dle své chuti i toho, co zrovna vaše spíž či zahrádka nabízí.
Potřebujeme:
- 1 velká červená paprika
- 1 velká zelená paprika
- 1 velká oranžová paprika
- 1 velká cuketa
- 4 mladé lilky
- 2 střední červené cibule
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rozetřený stroužek česneku
- sůl
- pepř
Papriky překrojte na poloviny, zbavte je semínek a nakrájejte na stejné kousky o šířce asi 2,5 cm. Cuketu očistěte, podélně rozkrojte na poloviny a pokrájejte na stejně tlusté kousky. Papriky i cuketu dejte do misky.
Lilky očistěte a podélně rozkrojte na čtvrtiny. Obě cibule oloupejte a pak každou rozkrojte na 8 zhruba stejných klínků. Přidejte do mísy pokrájený lilek a cibuli.
V malé misce ušlehejte citronovou šťávu, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Zálivkou přelijte zeleninu a zamíchejte, aby se rovnoměrně obalila.
Zeleninu napíchejte na špejle, rozmístěte na mřížku grilu a grilujte za častého otáčení 10-12 minut, až zelenina začne měknout a mírně se opálí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.