V horkých letních dnech častěji vyhledáváme jídla nenáročná, leckdy bezmasá. Velmi často pak k přípravě takového jídla použijeme zeleninu. My si dnes ze široké nabídky zeleniny vybereme lilek, který přece jen ještě patří mezi ty méně vyhledávané a připravíme si z něj jednoduchou dušenou směs, která bude například vynikající večeří po náročném dni.
Potřebujeme:
- 2 lilky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky drcených a sušených chilli papriček
- 4 lžíce rajského protlaku
- 2 rajčata
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 g sekaných bylinek (koriandr, petržel, bazalka) + 1 lžíce sekaného čerstvého koriandru
- sůl
- pepř
- máslo
Na pánvi zahřejte olivový olej s máslem, přidejte nasekaný česnek, rozkrájenou cibuli, chilli a 3 minuty osmahněte.
Přidejte lilek nasekaný na kostičky a smažte další 3 minuty, dokud nezhnědne. Pak přidejte rajský protlak a rajčata zbavená semínek a nakrájená na kousky.
Promíchejte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte asi 5 minut. Přidejte nasekané bylinky, osolte a opepřete.
Podávejte na hlubokém talíři posypané čerstvým koriandrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.