Je zde konec školního roku, který byl pro nás všechny velice výjimečný. Děti, rodiče, učitelé - ti všichni se museli vyrovnat s nenadálou situací, postavit se jí čelem a zabojovat. A tito všichni si na konci školy zaslouží pořádnou oslavu.
Již zítra se na mnoha místech rozdávají vysvědčení. A čím nejlépe oslavit konec školy a začátek prázdnin plný teplých dní než skvělým zmrzlým dezertem? Vyrobte si domácí semifreddo. Jedná se o sladký italský dezert, mražený smetanový krém se sametovou strukturou, který se od zmrzliny liší vláčnější konzistencí. Přejeme dobrou chuť!
Potřebujeme:
- 3 vejce
- 125 g cukru krupice
- 120 g malin
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu. Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst.
Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.
Maliny rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta. Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.
(foto: bbcgoodfood.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.