Hermelínový salát se řadí mezi velmi oblíbené pochoutky. Je snadné si ho připravit doma, postup je rychlý a nedá se na tom prakticky vůbec nic zkazit. My se dnes ale mírně odkloníme od klasiky, kterou všichni známe a přidáme trošku jiné suroviny. Výsledek vás překvapí. Sami si pak doma můžete rozhodnout, který bude i nadále váš favorit. Zda ten klasický a nebo tento s přidáním celeru, hub, kapie a sóji.
Potřebujeme:
- 3 hermelíny
- 100 g celeru
- 1/2 sterilované kapie
- 100 g sterilovaných hub
- 150 g vařené sóje
- 1-2 jablka
- 1 kelímek kysané smetany
- citronová šťáva
- pepř
- listy salátu
Sýr nakrájíme na kostičky, přidáme celer nakrouhaný na nudličky, okapané jemně nasekané houby a sóju. Kapii rovněž nakrájíme na nudličky. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou a pepřem.
Jablka přidáme k sýru a všechny suroviny lehce promícháme se zakysanou smetanou.
Necháme v chladu odležet, chutě se tím hezky propojí. Podáváme s čerstvým pečivem servírované na listech salátu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.