Palačinky mají nekonečné množství variací. Jejich neutrální základní chuť totiž dává prostor k tomu, připravovat je jak ve slané, tak i sladké, cukrem zasypané verzi. Pokud někomu dělá těsto na palačinky problém, protože ještě nenašel ten správný poměr surovin k tomu, aby se těsto nepřipalovalo, ani naopak netrhalo, doporučujeme náš článek o palačinkách, kde se dozvíte, jak na ně, jelikož se jedná o generacemi prověřený recept. A my dnes půjdeme v jejich slané stopě, a lahodné tenoučké palačinky si naplníme masem a paprikami a vše zapečeme pod vrstvičkou smetany a lahodného sýru. Rodině bude chutnat!
Potřebujeme:
- 4 papriky
- 200 g mletého masa
- 1 cibule
- 20 g másla
- 1,5 dl kysané smetany
- 1/4 l mléka
- 100 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 40 g tvrdého sýra
- mletá paprika
- sůl
- olej
- vývar
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme ji na másla do žluta, přidáme maso, osmahneme, vmícháme mletou papriku a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Poté přidáme 0,5 dl smetany.
Opečené maso smícháme s nadrobno nakrájenými paprikami, přendáme do mísy a zbytek šťávy (výpek, který nám po mase zůstal) smícháme se smetanou.
Z mléka, mouky a vajec připravíme klasicky palačinky, které usmažíme na pánvičce.
Naplníme je směsí z masa a paprik, zatočíme a narovnáme do zapékací mísy. Polijeme je smetanou rozkvedlanou s vypečenou šťávou, posypeme sýrem a zapečeme.
Ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.