Kdo by neměl rád zmrzlinu? V létě je to nejčastější a nejpříjemnější osvěžení vůbec. Na každém rohu vidíme stánky, kde se nám nabízí nepřeberné množství zmrzlinových chutí. A vanilková a čokoládová patří mezi nejoblíbenější stálice, tyto dva druhy nechybí nikdy a nikde. A jak si jí lehce připravit doma, z čerstvých surovin a bez nežádoucích přísad, si právě teď ukážeme.
Na čokoládovou zmrzlinu:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 2 lžíce rumu
- 100 g čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
Vanilková zmrzlina:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 2 lžíce rumu
- 250 g bílé čokolády
- 1 vanilkový cukr
Smetanu ušlehejte a dejte do ledničky.
Čokoládu na vaření za stálého míchání nad parou rozpusťte. Nad parou vyšlehejte pak do pěny také vejce, žloutky a vanilkový cukr. Odstavte a míchejte až směs vychládne. Přidejte rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládu a rum. Na závěr přidejte šlehačku.
Vanilkovou zmrzlinu nachystejte obdobně.
Do velké mísy vlijte nejprve tmavou a potom světlou směs a promíchejte vidličkou. Přikryjte potravinářskou fólií a uložte aspoň na 8 hodin do mrazáku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.