K tomuto receptu nám bude stačit velice málo surovin, základem jsou především jablka a balzamikový ocet. Pokud nemáme bagetu, můžeme ji lehce nahradit i plátkem chleba či jiného pečiva, které zrovna máme doma ve spíži. Rychlá a přesto velmi atraktivní snídaně bude na stole během chvilky.
Potřebujeme:
- 2 lžičky másla
- 2 šalotky pokrájené na kousky
- 2 jablka
- balzamikový ocet
- 1 až 2 bagety rozpůlené podélně
- hrst bazalkových lístků
Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Na rozpáleném másle osmahněte šalotku a jablka. Přidejte trošku balzamikového octa a opékejte minutu až dvě.
Přidejte bazalkové lístky a podávejte na opečené bagetě či opečeném plátku chleba.
Pokud chceme výslednou chuť ještě o stupeň vylepšit, mázneme opečenou bagetu lehce riccotou, a teprve poté naneseme jablečnou směs.
(foto: thefeedfeed.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.