Tiramisu je jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských dezertů. Díky jedné z přísad - tvarohovému sýru mascarpone - ho ale také můžeme řadit k jednomu z nejtučnějších dezertů vůbec. A protože je neděle, je ideální čas si takovou kalorickou lahodu dopřát.
Potřebujeme :
- 2 mandarínkové kompoty (cca 300 ml)
- 125 ml šlehačky
- 250 g sýru Mascarpone
- 250 g tvarohu
- 80 g cukru
- 3 lžíce pomerančového likéru
- 200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
- 1 balíček dlouhých piškotů
- kakao
- plátky pomerančů na ozdobu
Mandarinkový kompot přecedíme a necháme řádně odkapat. Mezitím si šlehačku vyšleháme dotuha. Sýr Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce, kdy se chutě prolnout a zákusek zvláční (minimální doba odležení je dvě hodiny).
Před podáváním zákusek poprášíme kakaem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.