Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Jelikož zrovna máme sezónu kyselé rebarbory, vyzkoušejte tento rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém ale nebude chybět chuťový kontrast v podobě sladkých zralých jahod a vše bude završeno příjemnou chutí kokosu.
Potřebujeme:
- 190 g polohrubé mouky
- 120 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 50 g rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g jahod
- 150 g rebarbory
- máslo na vymazání formy
- strouhaný kokos
Troubu předehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky.
Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh.
Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova asi 40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.