Napadlo vás někdy spojit kuřecí maso, které je libové, rychle připravené, ale jeho nevýhodou je to, že mu často chybí výrazná chuť, a sladké jahody, které jsou pravým opakem, chuť mají výraznou, a kterým pomalu, ale jistě začíná sezóna, tudíž jich bude další dva měsíce všude dost? Nebojme se zvláštních kombinací a pojďme si společně připravit právě tento recept. Chuť vás zcela jistě překvapí.
Potřebujeme:
- 4 kuřecí prsa
- 1,5 šálku olivového oleje
- 0,5 šálku limetové šťávy
- 1 lžička černého pepře
- 3 rozetřené stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky kardamomu
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- 4 šálky jahod
- 1 šálek vlašských ořechů
- 4 listy ledového salátu
Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koření a bylinky. Z této marinády oddělte 1 šálek, který použijete jako dresink.
V marinádě nechejte kuře odležet umístěné v ledničce přes noc.
Další den ugrilujte (opečte) kuře z obou stran (asi 20 minut).
Jahody rozmixujte s šálkem marinády, kterou jste si schovali.
Ugrilované kuře podélně rozřízněte, umístěte na list salátu, posypte vlašskými ořechy a celými kousky jahod. Podávejte s jahodovým dresinkem.
(foto: thegalleygourmet.net)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.