Tyto masové mini kuličky se skvěle hodí na každou párty, kdy budou ozdobou prostřeného stolu a můžeme si být jistí, že také z tohoto stolu velice brzy zmizí. Doporučujeme je tudíž připravit ve větším množství. Na přípravu jsou velmi snadné a studenou smetanovou omáčku si můžeme klidně připravit s bylinkami a kořením, jaké máme rádi, pokaždé tak může být trošku jiná.
Potřebujeme:
- 2 krajíce toustového chleba
- 100 g mletého masa
- 1 konzerva sardinek
- sůl dle chuti + 1/2 lžičky bylinkové soli
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 4 lžíce sekané petrželky
- 2 vejce
- 4 lžíce krájených čerstvých bylinek (provensálské koření, bazalka, ..)
- 6 lžic smetany ke šlehání
- špetka cayenského pepře
- curry
Namočte krajíce chleba ve vodě, nechte nasáknout a vymačkejte je, aby z nich vznikla těstovitá hmota.
Smíchejte mleté maso, vysušené sardinky (to je důležité, aby výsledné kuličky nebyly slané), koření, petrželku a vejce. Z této hmoty vytvarujte malé karbanátky o průměru 3 cm.
Karbanátky smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Pak z nich vysajte přebytečný tuk papírovým ubrouskem.
Smíchejte smetanu s čerstvými bylinkami, špetkou pepře a curry a karbanátky podávejte s touto omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.